Κόλπος Ματάλων

Σήμερα, τα Μάταλα είναι μια περιοχή που φιλοξενεί τουρίστες. Η τοποθεσία είναι ιδανική. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν το κολύμπι στον κόλπο των Ματάλων. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ένας επισκέπτης να μην απολαύσει τον τόπο. Δεν υπάρχουν κύματα και η παραλία είναι προσβάσιμη εύκολα.
Το χωριό έχει πολλές επιλογές διαμονής. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες κατά μήκος της παραλίας. Τα μαγαζιά διασκέδασης είναι πάρα πολλά. Το θέρετρο κάμπινγκ είναι επίσης σε ένα καλό μέρος. Όλη η περιοχή είναι καλά οργανωμένη και κοντινά μέρη όπως το Καλαμάκι ή τα Πιτσίδια και οι παραλίες του Κομού περιμένουν όσους αναζητούν να βρουν ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσουν. Ωστόσο, η θερμοκρασία είναι θερμότερη σε αυτό το νότιο τμήμα της Κρήτης, εκτιμάται ότι τουλάχιστον +3 βαθμούς Κελσίου σε καθημερινή βάση θερμότερη από τη βόρεια ακτή του Ηρακλείου!

Πώς να πάτε στα Μάταλα:

Τα Μάταλα συνδέονται με την πόλη του Ηρακλείου με το τοπικό λεωφορείο. Υπάρχει λεωφορείο που οδηγεί προς τα νότια του Ηρακλείου κάθε 1 ώρα. Τα Μάταλα βρίσκεται κοντά στην πόλη Moires, την πρωτεύουσα της περιοχής. Η σύνδεση είναι αρκετά συχνά και εύκολη στη χρήση. Η καλύτερη επιλογή όμως είναι ένα μισθωμένο αυτοκίνητο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο