Νότια Κρήτη

Απομονωμένοι αμμώδεις όρμοι, πολυσύχναστα παραθαλάσσια θέρετρα και γραφικά θαλάσσια τοπία, η Νότια Κρήτη ξεχειλίζει από φανταστικές παραλίες. Επιλέγοντας τα αγαπημένα μας από μια ατελείωτη λίστα.
Από την περιοχή των Χανίων της στιγμής, το Ρέθυμνο μέχρι τις πολυτέλειες του Ηρακλειού και της Ακτής Λασιθίου έχουμε εφαρμόσει αντηλιακή κρέμα από τα μπουκάλια για να μαζέψουμε και να παρουσιάσουμε τις 7 καλύτερες παραλίες της Νότιας Κρήτης. Και με μια ξαπλώστρα να σε περιμένει σε κάθε μία, είσαι εντελώς κακομαθημένη για επιλογή.


Ελαφονήσι: Πιο γνωστό ως -Χρυσή ή Λευκή Παραλία- κλέβει την παράσταση ακαριαία. Από τα καθαρά νερά μέχρι την ψιλή, τραγανή λευκή άμμο, η παραλία Ελαφονήσι είναι καθαρή νιρβάνα.
Τι να κάνετε: Συνιστάται σχολαστικά για οικογένειες με μικρά παιδιά να ρυμουλκούν, αλλά εξίσου υπέρτατο για ζευγάρια που αναζητούν μια χαλαρωτική βόλτα κατά μήκος της γραμμής νερού – είναι ένα καταφύγιο για όλους. Αυτή η παραλία μήκους 400 μέτρων είναι ένα καυτό σημείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας σταματήσει, είναι καθαρή ευδαιμονία όλο το χρόνο.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Ελαφονήσι: Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Η πόλη των Χανίων απέχει μόλις 1,5 και 10 λεπτά. Το όμορφο χωριό/πόλη της Παλαιόχωρας απέχει μόλις 35 λεπτά. Η Μονή Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται πολύ κοντά στην οδήγηση, σε απόσταση 15 λεπτά από το Ελαφονήσι. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή.


Λουτρό: Θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης νοτιοδυτικά, η παραλία Λουτρό είναι απαραίτητη για τη λίστα σας.
Τι να κάνετε: Το νερό είναι γαλαζοπράσινα, η παραλία είναι χρυσαφένια και υπάρχει ακόμη και ένα χαριτωμένο λιμάνι – οπότε περιμένετε να χωθείτε στο πιο φρέσκο αλίευμα της ημέρας σε οποιοδήποτε από τα τοπικά εστιατόρια κοντά. Το ανεκτίμητο ορόσημο, το Λουτρό, ήταν κάποτε ένα σημαντικό λιμάνι διάσωσης, αλλά σήμερα μπορείτε να τραβήξετε μια όμορφη φωτογραφία του μερικώς βυθισμένου ερειπίου. Και σε περίπτωση που δεν το είχατε ήδη μαντέψει, από εκεί πήρε το όνομά της η παραλία!

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Λουτρό: Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας στη Χώρα Σφακίου. Μπορείτε να μπείτε σε μια βάρκα και να φτάσετε στο χωριό Λουτρό.


Πρέβελη: Αν και η Πρέβελη (γνωστή και ως παραλία της Μονής Πρέβελης) είναι τεχνικά ένας βράχος, αν περάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτή την ομορφιά, δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Η παραλία από κάτω είναι εξαιρετικά μοναδική, χάρη στη φυσική λευκή άμμο και τα καθαρά νερά της. Φοίνικες και δασικά δέντρα αποτελούν μέρος της παραλίας – Ο ποταμός και από τις δύο πλευρές είναι πλούσιος με φοίνικες. Το τοπίο είναι φανταστικό!
Τι να κάνετε: Ο τόπος είναι ακόμα παρθένος, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν μια νύχτα κάτω από τους Φοίνικες, υπάρχουν ξαπλώστρες και ένα μικρό καφέ για αναψυκτικά., μόλις πάτε-θα καταλάβετε πραγματικά τον ορισμό της «θέας στη θάλασσα».

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Preveli: Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει μόλις 1 000 μέτρα και απέχει μόλις 5 λεπτά. Το όμορφο χωριό/πόλη του Πλακιά απέχει μόλις 25 λεπτά. Η παραλία Δαμνώνι είναι πολύ κοντά στην οδήγηση, 25 λεπτά από το Πρέβελι. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή.


Μάταλα: Μια από τις πιο ιδιόμορφες παραλίες της Νότιας Κρήτης, τα Μάταλα είναι περισσότερο γνωστά για τα «Σπήλαια», ένα βουνό από πανέμορφους φυσικούς βράχους που ξεπηδούν από τη θάλασσα και είναι γεμάτο σπηλιές- όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να μείνουν.
Τι να κάνετε: Αυτή η παραλία κάνει μια υπέροχη μέρα έξω, ειδικά στο νότιο τμήμα. Η παραλία έχει πάνω από ένα χιλιόμετρο λευκής άμμου, αμμόλοφους και ένα γύρω πευκοδάσος – οπότε όπου κι αν γυρίσετε τα μάτια σας είναι μέσα για μια απόλαυση. Οι σπηλιές είναι εύκολο να περπατήσουν, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να μείνουν -αντί για κάμπινγκ- καθώς είναι ασφαλέστερες.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα Μάταλα: Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Η πόλη του Ηρακλείου απέχει μόλις 1hour και 5 λεπτά. Το όμορφο χωριό/πόλη moires απέχει μόλις 15 λεπτά. Η παραλία του Κομού είναι πολύ κοντά στην οδήγηση, 15 λεπτά απόσταση από τα Μάταλα. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι το καλύτερο choise.


Καλόι Λιμένες:Μια παραλία με ένα πανέμορφο χωριό λιμάνι, μόλις ένα άλμα μακριά από το φαράγγι του Αγιοφάραγγου αλλά σε ένα καλύτερο μέρος. Η παραλία είναι μεγάλη και τα δέντρα Almirici αρκετά χρήσιμα για να θέσουν τον εξοπλισμό κατασκήνωσης κάτω.
Τι να κάνετε: Γνωστοί για την υπέροχη παραλία του, οι παραθεριστές θα βρουν μαλακή, ψιλή άμμο να κεκλιμένη απαλά στην μπλε άβυσσο. Εκτός από την όμορφη θέα, υπάρχουν βάρκες με πετάλ προς ενοικίαση, κανό καγιάκ κατά μήκος της άμμου και ηλεκτρική ατμόσφαιρα που ταιριάζει. Διεκδικήστε τη μικρή σας περιοχή άμμου με τις πετσέτες σας και στη συνέχεια αφήστε τη διασκέδαση να ξεκινήσει. Ιδανικό για οικογένειες- βεβαιωθείτε ότι θα έχετε φαγητό και ποτά για τα παιδιά έτοιμα ή πάρτε ένα λεπτό με το αυτοκίνητο στο λιμάνι και αγοράστε όλα τα απαραίτητα τρόφιμα, ώστε να αποφύγετε τα παράπονα των παιδιών. Το νησί απέναντι από την παραλία είναι το πρώτο και μοναδικό νησί των πρατηρίων καυσίμων που δένει και λαμβάνει βενζίνη.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Kaloi Limenes: Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Η πόλη του Ηρακλείου απέχει μόλις 1hour και 25 λεπτά. Το όμορφο χωριό/πόλη moires απέχει μόλις 25 λεπτά. Η παραλία Του Αγιοφάλαγου είναι πολύ κοντά σε πανί -ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να οδηγήσετε με αυτοκίνητο Ο ΔΡΌΜΟΣ ΕΊΝΑΙ OFF ROAD -με πανί απέχει 15 λεπτά από τους Καλοϊές Λιμένες.


Μίρτος: Αυτή η παραλία είναι το αντικείμενο πολλών καρτ ποστάλ. Αυτό το ωραίο ψαροχώρι είναι πολύ όμορφο και οι επισκέπτες έλκονται χωρίς αμφιβολία από τις μικρές παραλίες που βρίσκονται διάσπαρτες γύρω από το χωριό.
Τι να κάνετε: Η παραλία πλαισιώνεται από μικρές εξοχικές κατοικίες, το αλιευτικό λιμάνι και τις ταβέρνες – αλλά αν και η παραλία είναι ακριβώς δίπλα στο χωριό, διατηρείται σε άριστη κατάσταση και τα νερά είναι τόσο καθαρά. Ειλικρινά, ένα απόγευμα που πέρασε εδώ με ένα ποτήρι κρασί είναι το πράγμα των ονείρων.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη Μίρτο: Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Η πόλη της Ιεράπετρας απέχει μόλις 10 λεπτά. Το όμορφο χωριό/πόλη του Μακρή Γιαλού απέχει μόλις 45 λεπτά.

Τέλος, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το νησί απέναντι από την πόλη της Ιεράπετρας, το νησί Χρισή,όπου μπορείτε να μείνετε για μια μέρα και να χαλαρώσετε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της Κρήτης που αξίζει να το επισκεφθείτε!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο