Περιήγηση στην Κρήτη

7 Days

Σύνοψη

Με δύο μεγάλα αεροδρόμια, η Κρήτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανεξερεύνητη, αλλά μέσω του μεγέθους και της κλίμακάς της καταφέρνει να ευχαριστήσει τους επισκέπτες με πολύ διαφορετικά γούστα. Ενώ ένα αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για να ανακαλύψετε τα καλύτερα του νησιού, η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρήτη είναι ευτυχώς συγκριτικά φθηνή

1η μέρα :
Άφιξη

Προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και οδηγήστε στο Ενυδρείο στο κέντρο της Κρήτης, Θα χρειαστούν 2 ώρες για να περπατήσετε το Ενυδρείο. Αφού επισκεφτείτε αυτό το μέρος, οδηγήστε στην πόλη του Αγίου Νικολάου, σε απόσταση +55 χλμ. κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Διανυκτερεύστε σε αυτή την όμορφη πόλη και περπατήστε στα στενά δρομάκια με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καταστήματα με σουβενίρ.

2η μέρα :
Αμμουδάρα

Επιστρέψτε στην πόλη του Ηρακλείου και μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία της Αμμουδάρας, αφήστε τις αποσκευές σας ασφαλή στο κατάλυμα. Αυτή η περιοχή είναι ιδανική για να οδηγήσετε στο χωριό Ανώγεια και κυρίως στον Ψηλορείτη! Περάστε από τη μαγευτική περιήγηση στον Μυλοπόταμο, το χωριό Αξός, το σπήλαιο των Ζωνιανών και τελειώστε τη μέρα σας στη Μονή Αρκαδίου.

3η μέρα :
Κνωσός

Οδηγήστε στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, περάστε τουλάχιστον 3 ώρες στο παλάτι και μετά το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης για να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, το μουσείο φυσικής ιστορίας της Κρήτης, το ιστορικό μουσείο και το φρούριο Κούλες. Περπατήστε μέσα στους δρόμους της πόλης και μπορείτε να ανέβετε σε ένα “Hop on a open bus” για να εξερευνήσετε τις ομορφιές του!

4η μέρα :
Μάλια

Οδηγήστε στις αρχαιότητες των Μαλίων, κολυμπήστε στον μαγευτικό κόλπο των Μαλίων! Οδηγήστε ανατολικά και επισκεφτείτε το χωριό Ελούντα και το νησί Σπιναλόγκα απέναντι, γνωστό ως νησί Lepra ή Leprokomy. Η μέρα είναι μεγάλη και υπάρχει αρκετός χρόνος για μια σύντομη επίσκεψη στο μοναστήρι της Κριτσάς.

5η μέρα :
Ρέθυμνο

Οδηγήστε στην πόλη του Ρεθύμνου, επισκεφθείτε την παλιά ενετική πόλη. Τα περίχωρα της πόλης είναι πολύ ενδιαφέροντα, γι’ αυτό σας προτείνουμε να οδηγήσετε στα νότια του Ρεθύμνου, στις παραλίες του Πλακιά, της Αγίας Γαλήνης, του Αγίου Παύλου. Η ομορφιά της Νότιας ακτής θα σας εκπλήξει!

Με έδρα το Ρέθυμνο, ξεκινήστε δυτικά, με κατεύθυνση προς τη λίμνη Κουρνά. Οι περιοχές είναι πανέμορφες, με οροπέδια από αμπελώνες! Βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση για μια ακόμη ενδιαφέρουσα περιοχή, επισκεφθείτε την περιοχή Βάμος και κολυμπήστε στον κόλπο της Αλμυρίδας

7η μέρα :
Χανιά

Επισκεφθείτε την πόλη των Χανίων, οδηγήστε δυτικά στην παραλία Φαλάσαρνα και απολαύστε ένα καλό γεύμα στην πόλη της Κίσσαμου. Ακολουθήστε τον εύκολο τρόπο για να ανακαλύψετε το νησί, όπως ακριβώς θα θέλατε! Όλα με τον πιο οικονομικό τρόπο.

  • Ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο
  • Καλοκαίρι

Πληροφορίες

Τηλ:  +30 2810 822426
Email: info@crete-travel.gr
Αμμουδάρα, Γάζι
Ηράκλειο, Κρήτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο