Μονοήμερη εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου

1 Days

Επισκόπηση

Εξόρμηση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η αναχώρηση γίνεται από Ηράκλειο, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μονή Παναγίας Κεράς, Ψυχρό, Σπήλαιο Δικταίων, Μοχός.

Αναχώρηση το πρωί. Θα πάρουμε το δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου.  Πρώτη στάση θα είναι η Ιερά Μονή Παναγίας Κεράς, όπου θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την ιστορία της.

Η έντονη γεωλογική δραστηριότητα που δημιούργησε το Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη πριν από εκατομμύρια χρόνια, γέννησε ένα μοναδικό, πλούσιο και ποικίλο οικοσύστημα, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε στο χωριό Ψυχρό, μαζί με τον καφέ μας.

Από εδώ, όπως μαρτυρεί η Ελληνική Μυθολογία, ξεκίνησε η δημιουργία ενός νέου κόσμου, αφού σε αυτή τη γωνιά της γης βρίσκεται το σπήλαιο του Δία με τον υπέροχο σπηλαιολογικό διάκοσμο. Ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί το Δικταίο Σπήλαιο, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Κρήτης ή το Θεματικό Πάρκο της Ελληνικής Μυθολογίας και του Μινωικού πολιτισμού, μέσα από την αναπαράσταση εκθεμάτων σε φυσικό μέγεθος φτιαγμένα με μεγάλη προσοχή. Μια φανταστική εμπειρία!

Στη συνέχεια κάνοντας την περιήγηση στο Οροπέδιο, περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά του Οροπεδίου, θα κάνουμε μια στάση για φαγητό. Στην επιστροφή θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στο παραδοσιακό χωριό Μοχός και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Αναχώρηση :
Από το Ηράκλειο

Αναχώρηση το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου

Θα πάρουμε το δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου. Πρώτη στάση θα είναι η Ιερά Μονή Παναγίας Κεράς, όπου θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την ιστορία της.

2η στάση :
Ψυχρό

Η έντονη γεωλογική δραστηριότητα που δημιούργησε το Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη πριν από εκατομμύρια χρόνια, γέννησε ένα μοναδικό, πλούσιο και ποικίλο οικοσύστημα, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε στο χωριό Ψυχρό, μαζί με τον καφέ μας.

Ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί το Δικταίο Σπήλαιο, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Κρήτης ή το Θεματικό Πάρκο της Ελληνικής Μυθολογίας και του Μινωικού πολιτισμού, μέσα από την αναπαράσταση εκθεμάτων σε φυσικό μέγεθος φτιαγμένα με μεγάλη προσοχή.

4η στάση :
Μεσημεριανό

Κάνοντας περιήγηση στο Οροπέδιο και περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά του Οροπεδίου, θα κάνουμε μια στάση για φαγητό

Lunch
5η στάση :
Μοχός

Στην επιστροφή θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στο παραδοσιακό χωριό Μοχός και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο το βράδυ.

  • Ελληνικά - Αγγλικά
  • Ηράκλειο
  • Λεωφορείο

Πληροφορίες

Τηλ:  +30 2810 822426
Email: info@crete-travel.gr
Αμμουδάρα, Γάζι
Ηράκλειο, Κρήτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο